Participanti

Buna ziua si salutare la toata lumea.Numele meu este Laurentiu,am 26 de ani si sunt din Prahova.Fiind cunoscator al acestui site www.trops.ro ,am aflat si de concursul acesta care iti ofera posibilitatea de a vorbi despre sportul practicat sau despre sportul care te caracterizeaza.Sa trecem direct la subiect ca vorba multa saracia omului:Prin scoala primara mi-am descoperit o noua pasiune pentru sport pe langa fotbal,acesta era sa fie “baschetul”.Odata cu terminarea scolii generale am mers mai departe cu sportul si am ajuns in la varsta de 15 ani am fost legitimat la liceul unde urma sa-mi pretrec 4 ani din viata mea,adica Liceul cu program sportiv nr 12 Bucuresti.Acolo mi-am inceput o viata de baschetbalist foarte frumoasa,turnee intre licee,cantonamente la munte ,la mare pe final o viata extrem de frumoasa.

In 2002 dupa terminarea liceului si cu recomandarea de cel mai bun baschetbalist la ultimul turneu intre licee, care a avut loc la Liceul cu Program Sportiv Emil Racovita,am ajuns la Clubul Sportiv Universitar Brasov. Bineinteles ca minunea a tinut decat un sezon pentru ca eu si vreo 3 colegi ne-am gandit ca e mai bine in cantonament sa mergem in club sa bem ceva,si surpriza la intoarcerea noastra am fost prinsi si a2a zi dati afara.Asta a fost viata mea de sportiv,cu bune cu rele,am reusit sa trec de toate si ca oricare sportiv trebuie sa ai si un idol,acesta este un mare jucator si un sportiv complet din toate punctele de vedere,legenda vie a baschetului masculin American Earvin Johnson Jr,zis si Magic Jhonson.

56875188CC009_Radio_Shack_S

Tânărul Earvin îşi petrecea timpul cu prietenii la colţ de stradă sau jucând baschet, în fiecare zi. Johnson a primit porecla ‘Magic’ în timp ce activa în echipa de baschet a liceului Everett, de la un comentator sportiv impresionat de performanţele lui. A urmat apoi cursurile facultăţii Michigan State. Aici, a reuşit imposibilul: dintr-o echipă de baschet mediocră, a transformat-o în vedeta campionatului naţional al echipelor de baschet universitare.
În 1979, Johnson este cooptat de echipa Los Angeles Lakers, echipă de top din Liga Profesionistă de Baschet (NBA). În acelaşi sezon, 1979-1980, campioana NBA a fost L.A. Lakers, datorită lui. A devenit astfel primul junior, din istoria baschetului american, care câştiga titlul de cel mai valoros jucător din finala campionatului în 1980. În cei 13 de carieră sportivă, Magic Johnson a câştigat titlul de campion NBA în 1980, ‘82, ‘85, ‘87, ‘88; titlul de cel mai valoros jucător din finala campionatului în 1980, 1982 şi 1987, titlul de cel mai valoros jucător în ‘87, ‘89, ‘90, medaliat cu aur olimpic în 1992 şi declarat unul dintre cei mai buni 50 de jucători din istoria baschetului american în 1996.
În 1991, a şocat o lume întreagă, când, la o conferinţă de presă, a declarat că a fost depistat seropozitiv cu virusul HIV şi că plănuieşte să se retragă din NBA. A avut o apariţie triumfătoare la finala campionatului din acel sezon, câştigând din nou titlul de cel mai valoros jucător al anului. A devenit un promotor al luptei împotriva HIV/SIDA pentru care a primit premiul J. Walter Kennedy. A continuat să joace baschet pentru echipa olimpică, a scris o carte despre protecţia sexuală, a condus câteva afaceri. În 1994 a achiziţionat un pachet de acţiuni al echipei L.A. Lakers, devenind astfel co-proprietar.S-a retras definitiv din sport la sfârşitul sezonului. Prin talentul său inegalabil, Magic Johnson rămâne unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai tuturor timpurilor, un ‘monstru sacru’ al baschetului, după cum l-a numit presa de specialitate din întreaga lume.

Bineinteles ca vizionez si meciurile din campionatul romanesc unde il apreciez pentru talentul sau pe Catalin Burlacu de la Asesoft Ploiesti si pe marele nostru campion care a trecut in nefiinta Toni Alexe. Imi doresc ca intr-o buna zi daca o sa mai reiau acest sport sa am ocazia sa joc alaturi de Burlacu, si pe aceasta cale vreau sa-i urez multa bafta la Asesoft Ploiesti.

Etichete:

2 comentarii la “Participanti”

  1. Ady spune:

    frumos portret Lau.tine-o tot asa..multa bafta in continuare

  2. Alin spune:

    bafta in continuare vere si ff impresionanta povestea ta…:P

Lasă un răspuns